GRAANHOEVE 17, 6846JA ARNHEM
026 44 30 117
INFO@FIRSTONLINE.NL

Mijntijd

Als ik naar mij zelf kijk en de manier waarop ik met mijntijd – dit is een nieuw woord – om ga dan zie ik vaak die jongen die alles supersnel verwerkt. Natuurlijk ooit de cadeautjes die ik kreeg of de koekjes die ik kocht. Alles moest snel, weinig geduld of zelfbeheersing. Het was ook niet belangrijk, toen.

En af en toe

Ik herinner me een dag dat het extreem hard waaide met golven zo hoog; dag 3 op Naxos. Geen enkele haast het water op te gaan, wetend dat er genoeg is, die dag. Genoeg, golven, genoeg wind. Rustig, tijd nemen om de elementen te ervaren. Materiaal voorbereiden, mezelf voorbereiden, omdat ik nog nooit eerder onder dergelijke omstandigheden gesurft had.

Dan is het mijntijd, het moment om de giek te nemen, de voetband vast, de eerst stappen, naar en in de zee. Ik ben er klaar voor, op dat moment, om de golven te gebruiken, het zeil te richten, de wind te vangen en op te stappen, te gaan.

Nooit meer heb ik zo gesurft, golven zo hoog als huizen, de wind, krachtiger dan ooit en ik, met mijn kleine zeiltje en fitte lichaam, glijdend over het water. Waanzinnig mooi. Kracht.

Nog een keer. Nog een keer. Ja, nog een keer :)